2024. július 14. 21:00
Spanyolország
Anglia

Nem mernek beszélni az IMF-ről a fideszesek

2011.11.19. 14:03 Módosítva: 2011.11.19. 14:04
Navracsics Tibor nem kívánta kommentálni a kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között tervezett új típusú együttműködés kapcsán tett ellenzéki felvetéseket szombaton újságírói kérdésre, egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón; az eseményen szintén részt vevő Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke azt mondta, hogy az előző naphoz képest semmilyen újdonság nem történt az ügyben.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter arra az újságírói kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter lemondását, azt válaszolta: "nem vagyok Matolcsy György, tehát nem tudom megmondani". Szerintem az én véleményem ebből a szempontból teljesen indifferens - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék szerint azért kellett az IMF-hez fordulni, mert megbukott a kormány gazdaságpolitikája, Navracsics Tibor közölte: nem reagál az ellenzéki felvetésekre. "Közigazgatási és igazságügyi miniszter vagyok, és gyermekbarát meghallgató szobát adok át. Ezt reagálom az ellenzéki felvetésekre" - mondta az V. kerületi kapitányság előtt tartott sajtótájékoztatón; a szobát a kapitányság épületében alakították ki.

Rogán Antal szintén újságírói kérdésre mindössze annyit közölt, hogy a pénteki naphoz képest semmilyen újdonság nem történt az IMF-együttműködés ügyében.

Matolcsy György pénteken hivatalosan is kezdeményezte a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió Bizottságának Budapesten tartózkodó delegációjánál egy új típusú pénzügyi megállapodás megkötését. A nemzetgazdasági tárca vezetője azt mondta az MTI-nek, hogy karácsony előtt megkezdődhet a tárgyalás egy új delegációval, január végén, februárban pedig akár le is zárhatják azt.