Károly, Karola
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

A kormányt okolják a kilakoltatott nő öngyilkosságáért

2011.11.21. 14:33
A kilakoltatási moratórium visszaállítását követelte a Magyar Szociális Fórum azon a sajtótájékoztatón, amelyet egy október elején öngyilkosságot elkövetett asszony ügyéről tartottak.

Az 51 éves S. Éva még októberben ugrott ki óbudai kilencedik emeleti lakásából. A két és fél millióval tartozó, metróvezetőként dolgozó asszony nem engedte be a lakásba a végrehajtókat, de végül két rendőr rátörte az ajtót. A nő ezután vetette ki magát a kilencedik emeletről.

A szervezők úgy hirdették meg a sajtótájékoztatót, hogy az öngyilkos asszony édesanyja eddig ismeretlen részleteket tár a közvélemény elé lánya halálának körülményeiről, de az asszony rögtön azzal kezdte mondandóját, hogy "én nem sokat tudok, azt is csak hallomásból."

Nem is került elő semmilyen új információ az üggyel kapcsolatban, a Magyar Szociális Fórum képviselői azonban megragadták az alkalmat, hogy követeljék a kilakoltatási moratórium visszaállítását és a halálesetekért a kormányt és a bankokat tegyék felelőssé.

Az édesanya november 7-én levelet küldött a Legfelsőbb Ügyészségnek, hogy kiderítse, történt-e bűncselekmény lánya halálakor. A Legfőbb Ügyészség november 18-i válaszlevelében tudatta, hogy az ügyet áttette a harmadik kerületi ügyészséghez.

A BRFK sajtóosztályának november 9-i közleménye szerint az említett ügyben bűncselekményre utaló adat nem merült fel. Az esetet a rendőrség haláleseti osztálya szakértők bevonásával vizsgálja, további tájékoztatás az ügy lezárása után várható.