Zsuzsanna
-2 °C
13 °C

Patyi András lesz a közszolgálati egyetem rektora

2011.11.22. 11:52 Módosítva: 2011-11-22 11:58:40

Patyi András egyetemi tanárt, a Legfelsőbb Bíróság egykori bíráját választotta rektornak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) ideiglenes szenátusa – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).

Az ideiglenes szenátus a november 10-i ülésén egyhangúlag támogatta a közigazgatás-tudomány nemzetközileg elismert kutatójának rektori kinevezését, és a döntésüket az egyetemet fenntartó miniszterek az oktatásért is felelős miniszterrel közösen terjesztik a köztársasági elnök elé.

A KIM közleményében emlékeztetett: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem január elsején kezdi meg működését, amely "a magyar szellemi élet számára is fontos új felsőoktatási intézmény három intézmény jogutódjaként jön létre a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara összevonásából".

Az Országgyűlés október 10-én 245 igen és 100 nem szavazattal fogadta el az NKE finanszírozásáról, szervezetéről, működéséről, valamint a közigazgatási, rendészeti és katonai felsőoktatásról szóló törvényjavaslatot. A döntés szerint a létrejövő közszolgálati egyetem fenntartói jogait a közigazgatás-fejlesztésért, a honvédelemért és a rendészetért felelős tárcavezetők közösen gyakorolják.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem egységes elhelyezésének húszmilliárd forintos beruházását Fürjes Balázs budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztosként felügyeli.

Patyi András tagja volt az alkotmányelőkészítő bizottság munkáját segítő jogászcsoportnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!