Az Uzsoki szerint sértett emberek vádolják a kórházat morfiumtúladagolással

2011.11.23. 12:39 Módosítva: 2011.11.23. 12:52

A Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórháza munkatársai és vezetése értetlenül és megdöbbenéssel szembesült az intézmény gyógyító tevékenységét és szakmai tekintélyét súlyosan sértő eseményekkel és sajtó megnyilvánulásokkal, közölte a kórház.

Mint megírtuk, a megengedett morfiumadag négy-ötszörösét is beadhatták a végstádiumban lévő daganatos betegeknek a kórház fül-orr-gégészeti osztályán, akik emiatt néhány nap múlva meghaltak. A BRFK a gyanús halálesetek miatt most ismeretlen tettes ellen vizsgálatot indított. A legutóbbi hírek szerint 70 halálesetet vizsgálnak.

A kórház meggyőződése szerint "a valótlan és hiteltelen feltételezéseken és sértett személyek rágalmain nyugvó tudatos intézményellenes szándék a megindított hatósági eljárás során tisztázódni fog". A kórház közölte: minden módon támogatják a rendőrséget az eset felderítésében, mivel érdekeltek a valós történések objektív feltárásában és nyilvánosságra kerülésében.

A közlemény egyértelművé teszi,. hogy a szakmai szabályokat, illetve törvényeket bizonyítottan nem tisztelő munkatársakkal nem kívánnak azonosulni és egy közösségben tevékenykedni.

"A kórház egyes munkatársait hivatásuk szakszerű gyakorlásában durván sértő gyanúsítások tisztázása után minden lehetséges jogi lépést és erkölcsi támogatást meg kívánunk adni az őket ért sérelmek mielőbbi megszüntetésére" - olvasható a közleményben.