Grespikék az Arcadom székháznál tüntettek

2011.11.28. 18:31
Grespik László ügyvéd többedmagával a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. Sóház utcai székházánál tiltakozott, mert a vállalkozónak az újbudai Tóvárost építő projektcége 73 millióval tartozik az alvállalkozóknak. Ha nem érnek célt, a tüntetést a Demján alapította Prima Primissima díj átadóünnepségén is folytatják.

Príma lenne, ha az alvállalkozók is megkapnák a díjukat, csillogtatta meg szóviccgyártó képességét Grespik László lapunknak, amikor arról beszélt, hogy a most megkezdett tiltakozó akciójukat a Prima Primissima díjak átadóünnepségén is folytatni fogják.

Grespik elmondta, hogy a Tóváros lakónegyed építését Demján projektcége, a Tóváros Kft. bonyolította fővállalkozóként, ám a kivitelezés utolsó, 15 százalékos részletét az alvállalkozók már nem kapták meg.

Az ügyvédet hat építési vállalkozó bízta meg a képviselettel, akik 73 millió forintot követelnek a felszámolt projektcég helyett most Demján fő cégétől, a Nemzeti Színházat és a Művészetek Palotáját is építő Arcadom Zrt-től.

Grespik szerint az Arcadom azzal tagadta meg a kifizetést, hogy az alvállalkozók a Tóváros Kft-vel szerődtek, az Arcadom és köztük nincs jogi kapcsolat. Ám az ügyvéd azt mondja, hogy ez könnyen cáfolható.
Kerestük az ügyben az Arcadom Zrt-t, de egyelőre nem kaptunk választ.

Az Arcadom Zrt. Indexhez eljuttatott reagálásában visszautasítja, hogy kényszerhelyzetbe hozott volna bármely alvállalkozót. A cég közleménye szerint az Újbuda Tóváros Lakópark II. ütemének teljes körű generálkivitelezője az Ezüstfa Kft. volt, az Arcadom pedig kizárólag az alvállalkozók többszöri kérésére avatkozott be a pénzügyi vitába, jólehet ez nem lett volna jogi kötelezettsége.

A Grespik László által képviselt alvállalkozók hosszas egyeztetéseket követően írták alá azon többoldalú megállapodásokat, amelyek a viták megoldását szolgálták. Így került az Arcadom Zrt. az itt tüntető alvállalkozókkal közvetlen szerződéses kapcsolatba, amely alapján nagyságrendileg 100 millió összeget fizetett meg az alvállalkozóknak. A közleményben az állítják, hogy az Arcadom a többoldalú megállapodásokban méltányosságból és segítő szándékból vállaltaknak maradéktalanul eleget tett, nem teljesített kötelezettsége, tartozása az alvállalkozók felé nincsen.  • Hírek
  • Bankszámla