Hosszú éjszakára készülhetnek a képviselők

2011.12.01. 00:03 Módosítva: 2011.12.01. 00:36

Az Országgyűlés szerdai ülésnapjának elnyújtására készülnek az ellenzéki frakciók az MTI értesülései szerint. A Ház éjfél előtt néhány perccel még mindig nem tudta lezárni az egyes rendvédelmi tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat délután fél négykor kezdődött általános vitáját. A képviselőknek ezt követően még további négy napirendi pontot kell megtárgyalniuk, miközben csütörtök reggel nyolc órakor már új ülésnap kezdődne. Éjfél után Ujhelyi István kétórás szünetet rendelt el.

Az MTI úgy tudja, az újabb ellenzéki obstrukcióról kedden éjszaka az ülésteremben egyeztetettek az MSZP, a Jobbik és az LMP egyes képviselői. A parlamenti patkóban szerda éjfél előtt megközelítőleg fele-fele arányban foglaltak helyet kormánypárti és ellenzéki képviselők.

A Háznak szerdán egyebek mellett olyan fontos törvényjavaslatokat kell még megtárgyalnia, mint az Esztergom közintézményeinek állami átvételéről, valamint a felsőoktatásról és a köznevelésről szóló előterjesztések.

A parlamenti ülésnap tájékoztató jellegű forgatókönyve szerint a képviselők éjfélre már több mint öt órás csúszásban vannak. Több jobbikos politikus az egyes rendészeti tárgyú törvénymódosítások vitájában azt is kijelentette: ha kell, reggelig folytatják a vitát.

Az Országgyűlés kedd este több mint 32 órás, folyamatos ülésezés után tartott pihenőt, miután a hét első két napjának ülésnapja összeért az MSZP által indított ellenzéki obstrukció miatt.