Csak a Jobbik védelme kell Juhász Oszkárnak

2011.12.06. 16:34

Egy hét telt el azóta, hogy a gyöngyöspatai polgármesterre, Juhász Oszkárra rálőttek a polgármesteri hivatal udvarán. "Ez az időszak elegendő volt ahhoz, hogy a sokkból magamhoz térjek. Így – az eredeti tervekkel ellentétben – úgy döntöttem, fegyverviselési engedély iránti kérelmem elutasítását mégsem fellebbezem meg" - írta a jobbikos politikus szerdai közleményében.

Azt írta, hogy mivel megválasztása előtt és után is sok fenyegetést kapott, családja és saját védelme érdekében logikus lépés volt fegyverviselési engedélyt kérnie. Le is tett minden, a maroklőfegyver viseléséhez szükséges előzetes vizsgát, és évek óta van engedélye vadászfegyver tartására és használatára. "Arra kell gondolnom, egy polgármester, ha jobbikos, külön kategóriát képvisel egy kérelem elbírálásakor" - jegyezte meg azzal kapcsolatban, hogy fegyverviselési kérelmét mégis elutasították.

"Mindezek fényében úgy érzem, nem kívánom elfogadni a rendőrhatóság által felajánlott védelmet. Ugyanakkor köszönettel elfogadom a Jobbik védelmét. Tudom, hogy ez a helyes döntés, hiszen a Jobbik képes lesz arra, hogy valódi védelmet nyújtson úgy, hogy nemcsak betartja, de érvényesíti is a jog nyújtotta lehetőségeket" - áll Juhász közleményében.