Meggyanúsították FTC-ügyben az MNV volt vezetőit

2011.12.08. 21:42

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a Fradi-pálya eladása miatt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. négy korábbi vezetőjét. A volt vezérigazgató, helyettese és két igazgató ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Tátrai Miklós, az MNV Zrt. volt vezérigazgatója és Császi Zsolt egykori értékesítési igazgató mellett az ingatlanvagyonért és a vagyongazdálkodásért felelős vezető ellen is büntetőeljárás indult, számolt be az m1 Híradója. A gyanú szerint 2008 áprilisában előzetes értékbecslés nélkül, áron alul adták el a stadiont a skót tulajdonban lévő Esplanade Kft.-nek, emellett nem kötöttek ki biztosítékot arra az esetre, ha a vevő nem tesz eleget vállalt kötelezettségének, és nem újítja fel a stadiont.

Az NNI tájékoztatása szerint a vagyonkezelő négy korábbi vezetőjét csaknem 2,4 milliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatták ki. Tátrai Miklós védőügyvédje az m1 Híradójának azt mondta: "az, hogy egy szerződés nem megy teljesedésbe, és ezt büntetőeljárás eszközével próbálják valamilyen módon kikényszeríteni, vagy presszionálni, ez, úgy gondolom, helytelen". "Ez egy polgári jogi jogügylet, amire ott van a polgári bíróság" – tette hozzá Dezső Antal.

Az m1 Híradója szerette volna megszólaltatni a Ferencváros vezetőit a stadion eladásával kapcsolatos nyomozás fejleményeiről, ám megkeresésükre eddig nem reagáltak. A MTI Hírcentrum információi szerint a nyomozás még nem ért véget, és az ügyben további gyanúsítások várhatók.