Pénzügyi csalással gyanúsítják Tarjányi Pétert

2011.12.09. 14:38
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a korábban szintén rendőri pályán dolgozó Tarjányi Pétert. A biztonságpolitikai szakértő ellen a múlt héten indult el a vizsgálat.

Az Index információi szerint a szentesi luxusszálloda-építés előkészítése során bonyolódott pénzügyi vitába az egykori rendőr, Tarjányi Péter és az Arcadom Zrt.-vel. Tarjányi a korábban az érdekeltségébe tartozó Lama Plus Kft.-vel vett részt a beruházás 2009-es, 2010-es indításában, majd a munka kiközvetítésének jutaléka, illetve a projekt műszaki előkészítésének munkadíja miatt ellentétbe került a Demján-csoport cégével.

Az MTI úgy tudja: az ügyben két embert gyanúsítanak 400 millió forintos csalással a szálloda-beruházással kapcsolatban, és őrizetbe vétel is történt az eljárás során, de a gyanúsítottak már szabadlábon védekeznek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Horváth Katalin Fanni nem kívánta sem megerősíteni, sem kommentálni az értesülést, mindössze annyit közölt, hogy egy szálloda-beruházással összefüggésben különösen nagy értékre elkövetett csalás miatt nyomoz a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya.  • Tippek
  • Árfolyam