Orbán: A kormány kompromisszumokat kötött

2011.12.13. 16:19

Az új munka törvénykönyve nem száz százalékban a kormányzati szándékot tükrözi, ugyanis az érdekképviseletekkel létrejött megállapodás között olyan pontok is vannak, amelyekkel a kabinet nem ért egyet - mondta a miniszterelnök a munka törvénykönyvéről szóló javaslat keddi záróvitában az Országgyűlésben.

Orbán szerint bár a megállapodásnak több olyan pontja is van, amellyel a kormány nem ért egyet, mert úgy véli, másképpen kellett volna szabályozni az adott kérdést, de mégis elfogadott érdek-képviseleti álláspontokat, és "valódi kompromisszumokat kötött". A kormánynak felelősséget kell vállalnia a törvény olyan szövegrészeiért is, amelyek kompromisszumosak, mondta Orbán.

A kormányfő szerint az új munka törvénykönyve összességében nagyobb biztonságot és gazdasági teljesítményt hoz majd az országnak.

A Demokrácia 3.0 mikroblog a vitáról azt írta, Czomba Sándor államtitkár azt mondta: Tisztelt képviselőtársaim, úgy ismerik önök a szakszervezeteket, mint amik megvehetők? Az ellenzéki soroból erre elkezdték skandálni, Gaskó, Gaskó.

Az Országgyűlés végül elfogadta az új munka törvénykönyvéről szóló javaslatot, amelynek rendelkezései 2012. július 1-jén lépnek hatályba.