Országos szervezetté alakult a Magyar Szolidaritás Mozgalom

2011.12.17. 14:19 Módosítva: 2011.12.17. 17:05
Országos szervezetté alakult a Magyar Szolidaritás Mozgalom - közölte Székely Sándor, a szervezet társelnöke szombaton a fővárosban tartott flashmobon.

Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke szerint az országos szervezetté alakulás jegyében szombaton az egész országban, a megyeszékhelyeken és más városokban is hasonló megmozdulásokat tartanak.

Fotó: Soós Lajos

Az akció másik célja, hogy megmutassák azt a plakátot, amelyet korábban nem tudtak kirakni, mert a munkát vállaló cég visszakozott, amikor meglátta, hogy mi szerepel rajtuk. Ezért a villámcsődület résztvevői közül sokan ilyen - az MDF rendszerváltás utáni "Továrisi konyec"-plakátjára emlékeztető -, "Elvtársak, itt a vége!" feliratú lapokkal érkezett a Blaha Lujza téri helyszínre. Az országos demonstráció harmadik célja ugyanis, hogy a mozgalom kifejezze: "Orbán Viktornak és a kormányának mennie kell" - hangsúlyozta a társelnök.

Fotó: Soós Lajos

Januártól komoly tüntetéseket és tiltakozó akciókat szervez majd a mozgalom, hogy céljait elérje - tette hozzá.

A Blaha Lujza téri flashmobon két-háromszázan vettek részt; a fővárosban a Széll Kálmán téren tartottak hasonló akciót, és több vidéki városban is sor került hasonló megmozdulásra.