Réthelyi tagadja, hogy fia is felmond

2011.12.18. 18:50 Módosítva: 2011.12.18. 19:17

"Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter egyetlen családtagja sem helyezett letétbe semmilyen felmondási nyilatkozatot" - közölte a Nemzetierőforrás-minisztérium (Nefmi). A Nefmi vasárnapi közleményében Papp Magor, a Magyar Rezidensszövetség elnökének pénteki nyilatkozatára reagált, amikor is Papp azt állította, hogy Réthelyi Miklós miniszter fia is letétbe helyezte felmondását, tiltakozva az egészségügy reménytelen helyzete ellen.

A minisztérium közleménye szerint "Réthelyi Miklós megdöbbenéssel értesült arról, hogy fiát Papp Magor saját politikai céljainak elérésére, az egészségügy helyzete körüli öncélú hangulatkeltésre használja".

A miniszter visszautasítja "az alaptalan és rosszindulatú állításokat", illetve közölte, hogy "a tények tisztelete alapvető elvárás az orvosi hivatás gyakorlóitól".

Papp pénteken arról beszélt sajtótájékoztatóján, hogy már 2500-nál is több felmondólevél érkezett szövetségükhöz, köztük a miniszter fiának felmondása is. Az orvosok ügyvédi letétbe helyezett felmondása január 1-től érvényes.