Kinga, Kincső
16 °C
32 °C

Deutsch ámokfutott egyet a webkettőn

2011.12.20. 23:29 Módosítva: 2011.12.21. 00:24

Tevékeny alkotással telt az elmúlt két napja Deutsch Tamásnak: a fideszes politikus előbb a Twitteren, majd a Facebookon tette helyre a hazai ellenzéket, a brüsszeli bizottsági elnököt, valamint László József egykori MTV-alelnököt.

„Hogy a búbánatban történhetett meg mindez?” – kérdezte még hétfőn egyik mikroblogos bejegyzésében az aznapi, egyebek mellett a médiatörvényt elkaszáló alkotmánybírósági döntésre utalva. „Lényegében már felszámoltuk a demokráciát [...] meg egyébként is a kádárista kurva anyánkat” – tette hozzá ugyanebben a posztban, amelyben írt még „a jól ismert szoclib szellemi-politikai maszturbációról” is.

Ma délelőtt José Manuel Barrosót találta meg a Twitteren: „ilyen, amikor egy virtigli européerből előtör a fiatalkori szélsőbalos aktivista, aki Brüsszelből Moszkvát szeretne” – írta annak apropóján, hogy az Európai Bizottság elnöke levélben kérte Orbán Viktortól az uniós előírásoknak nem megfelelő jegybanktörvény és pénzügyi stabilitási törvény visszavonását.

A nap csúcspontját azonban a Facebookon érte el a Deutsch, amikor László József volt MTV-alelnök őt kritizáló szavaira reagált. László azt írta: „Deutsch Tamás megint megszólalt [...] egy öregedő, politikai torslusszpánikban szenvedő playboy esetében jobb lenne, ha az eredeti szakmájával foglalkozna, vagyis hajkurászná a nőket, vagy kitartatná magát velük, és nem az adófizetőkkel”.

Deutsch válasza így kezdődött (a teljes párbeszédet itt olvashatják): „te jóska, nem áll fel, vagy mi a problémád más férfiak nőknél elért sikereivel?”, majd megkérdezte: „már nem vagy fideszes?”, illetve azt, hogy amíg közszolga volt, addig „a nép zsírján éltél?”.

A szóváltásban ezek után előkerült a „felelőtlen, hiteltelen és roppant önhitt politika” (a Deutschot lekiscicázó Lászlónak ezzel van problémája), „a hazugságok roppant színes és változatos máza”, illetve Deák Ferenc unokahúga (aki László szépmamája volt). Deutsch válaszából az derül ki, hogy alkalmi vitapartnere „mindenféle érvelés nélkül szimplán anyázott”, illetve hogy „nemcsak szar alak [...], de gyáva is”.

A politikus végül kiosztotta azt az asszonyt is – Sándor Anikót, az El Camino című könyv szerzőjét –, aki szóvá tette, hogy tényleg jobban tenné, ha inkább playboykodna, és nem az ő pénzén bohóckodna. „Ahogy elnézem a fotóját, inkább a pénzénél maradnék, mint sem a playboykodásnál” – írta.