Piroska
-1 °C
5 °C

Szócska nem tudott a magánbiztosítós törvényjavaslatról

2011.12.20. 08:36

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár nem tudott arról a törvénymódosításról, amellyel a kormánykoalíció kinyitja a kapukat az egészségügyben a magánbiztosítók előtt - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

A lap kifejtette: a változtatás lényege, hogy adó- és járulékmentessé tennék a munkáltatóknak a dolgozók utáni egészségpénztári befizetéseket. Egyetlen szót változtattak az adójogszabályokat módosító salátatörvényen - az adómentes körben a baleset-biztosítást kiegészítették baleset- és betegbiztosításra.

Szócska Miklós azt mondta: őket is meglepte a javaslat, mert semmilyen szakmai egyeztetést nem kezdeményeztek velük ebben a témában. "Most nyomozunk, hogy mi állhat a háttérben" - tette hozzá. Mint mondta, Réthelyi Miklós miniszter egyeztetést kezdeményezett a Matolcsy György vezette gazdasági tárcával. A lap szerint nemcsak az ágazatot irányító államtitkár nem tudott a tervekről, de más vezető kormánypárti politikusok sem hallottak korábban a Szijjártó Péter nevével fémjelzett javaslatról.