Kocsis Máté tudni akarja, hogyan szivároghatott ki a Barroso-levél

2011.12.22. 21:41

Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselő a Barroso-levél nyilvánosságra kerülésének körülményeiről tett fel írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek.

A kérdés címe és címzettje csütörtök este már látható volt az Országgyűlés honlapján, tartalma a szabályok szerint azonban addig nem nyilvános, amíg a címzett meg nem válaszolja.

Az MTI információi szerint Kocsis Máté azt kérdezi a belügyminisztertől: hogyan kerülhetett Mong Attila újságíró birtokába José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levele a Miniszterelnökségről úgy, hogy ahhoz a feladó nem járult hozzá. A képviselő arra is választ vár a belügyminisztertől, hogy az esetet vizsgálta-e bármely, a Belügyminisztérium irányítása alatt álló szervezet.

Mong Attila, az Origo újságírója, és a Napi Fix bloggere kedden, szerdán és csütörtökön is közölt egy-egy részletet az angol nyelvű levélből. Mint a blogján írta: azért teszi közzé a levelet, mert Giró-Szász András kormányszóvivő azzal gyanúsította meg, csak spekulál a Barroso-levél tartalmáról.

Barroso a levélben a jegybankról és a pénzügyi stabilitásról szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel a magyar miniszterelnököt.