Vádemelést javasol a rendőrség Bielek Péterrel szemben

2011.12.27. 07:24

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vádemelést javasol a pusztazámori hulladéklerakóban keletkező gáz hasznosítására kiírt pályázattal összefüggésben a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) volt vezérigazgatójával, Bielek Péterrel és három társával szemben - tudta meg a Magyar Nemzet.

A rendőrség gazdaságvédelmi osztálya által továbbított iratok szerint Bielek és két társa különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést, a negyedik gyanúsított pedig sikkasztást követett el mintegy 200 millió forint értékben.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője a lapnak elmondta: a nyomozók az eljárás során keletkezett szakértői vélemény alapján bizonyítottnak találták, hogy a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban keletkezett úgynevezett depóniagáz hasznosítására kiírt projektet 250 millió forint plusz áfa értékben is meg lehetett volna valósítani.

Bielek Péter a győztes pályázóval 2009. június 1-án kötött szerződést. A közterület-fenntartó 448,5 millió forint plusz áfát fizetett a kft.-nek, amely kifizette alvállalkozóit, majd 194 millió forintot utalt át a projektben addig sehol nem szereplő N Market Kft.-nek. Az összeget a nyíregyházi cég sikkasztással gyanúsított ügyvezetője vette fel, majd sajátjaként rendelkezett vele - állapította meg a lap szerint a rendőrség.