Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Gusztáv
-5 °C
4 °C

Pocsék idő lesz a hét második felében

2012.01.05. 12:43 Módosítva: 2012.01.05. 17:03

Szeles és változékony időjárást hoz csütörtökön az országon átvonuló hidegfront. A szél néhol viharossá fokozódhat, csapadékra is számítani lehet, de jelentős havazásra továbbra sincs kilátás – mondta Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A következő napokban az évszaknak megfelelő hőmérsékletre és igazi téli szélre lehet számítani. Éjszakánként a leghidegebb helyeken -5 fok várható, napközben +1 és +6 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

Az igazi tél közeleg
Az igazi tél közeleg
Fotó: Kirill Kudryavtsev

A széllökések általában óránként 55-60 kilométeres erősségűek lehetnek, de néhol akár az óránkénti 80 kilométeres erősséget is meghaladó, viharos széllökésekre is számítani lehet.

A szél a hétvégén némileg mérséklődik, de az időjárás továbbra is változékony lesz. Szombaton lehet több napsütésre számítani, míg vasárnap inkább csapadékos idő várható, eső, havas eső, hó egyaránt előfordulhat. A jelenlegi előrejelzések szerint viszont nagyobb havazásra egyelőre nincs kilátás.

A mátraszentistváni Síparkban 30-50 centiméteres hótakaró várja a síelőket. Folyamatosan 0 fok alatt van a hőmérséklet, és csütörtök reggel óta havazik.  • Vennék
  • Hírek