Oszkót tanúként hallgatták meg a Sukoró-ügyben

2012.01.11. 13:59

Tanúként hallgatta meg a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerdán az úgynevezett Sukoró-ügyben Oszkó Pétert, a Bajnai-kormány volt pénzügyminiszterét.

Oszkó Péter a csaknem három órán át tartó kihallgatás után elmondta: kormánytagként "meglehetősen körültekintően kezelték, és jó döntéseket hoztak ezekben ez ügyekben, és az állami érdekeket megvédték, ezzel ellentétes jelzés most sem hangzott el." A volt pénzügyminiszter megerősítette, hogy az ügyészségen a teljes sukorói ügy szóba került, beleértve a telekcserét és a koncessziós szerződést is.

Oszkó Péter hangsúlyozta: Sukoró-ügyben az államot nem érte kár. A kérdés az, hogy mennyit követelhet az állam "azoktól a beruházóktól, akik nem tudtak beruházást csinálni" – tette hozzá.

Fazekas Géza, a KNYF szóvivője a kihallgatás után elmondta: az úgynevezett Sukoró-ügyben hűtlen kezelés bűntette miatt folyó eljárásban a volt pénzügyminisztert tanúként hallgatták meg. A szóvivő megerősítette, hogy részben az ingatlancsere, részben a koncesszióval kapcsolatos eljárásban tettek fel kérdéseket.

A szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva a kihallgatás részleteiről nem adott tájékoztatást, ám azt elmondta, hogy Oszkó Péter válaszolt az ügyészség kérdéseire.

Fazekas Géza hozzátette: a sukorói telekcsere ügyében az első gyanúsítástól számított két éven belül kell lezárniuk a nyomozást, vagyis 2012 augusztusában.