Csurka szónokolt a kormánypárti tüntetésen

2012.01.14. 18:24 Módosítva: 2012.01.14. 20:37

A kormány melletti szimpátiafelvonulást tartottak szombat délután Szegeden; a demonstráción – amelyre a szomszédos településekről és a Délvidékről is érkeztek résztvevők – Csurka István mondott beszédet.

DROTI20120114019
Fotó: Rosta Tibor

Az ország függetlensége, az alaptörvény védelme és a kormány intézkedéseinek támogatása érdekében a Magyar Megmaradás Közössége, a Polgári Körök és a Szegedi Gondolkodó Magyarok Közössége által szervezett tüntetés kezdetén az összegyűlt emberek nemzetiszínű és árpádsávos zászlókat lengetve, transzparenseikkel vonultak a Dugonics térről a Klauzál térre. A táblákon a környező települések neve mellett többek között a "Demokrácia = A többség akarata", "Magyarország a magyaroké", "Szabadság vagy hitel!", "Az ijesztgetés bolsevik stratégia" jelszavak voltak olvashatók.

DROTI20120114016
Fotó: Rosta Tibor

A Kossuth-szobornál mintegy ötszáz fős hallgatóság előtt a szervezők nevében beszédet mondott Kovács László, a hódmezővásárhelyi, valamint Dobák Lászlóné, a Csongrád megyei közgyűlés fideszes tagja és Csurka István, a MIÉP elnöke.

Csurka István – aki, mint mondta, kórházi kezelését megszakítva érkezett Szegedre – kijelentette, a demonstráció célja, hogy megerősítsék a magyar kormányt és miniszterelnökét, Orbán Viktort.

Hangsúlyozta, "Magyarországot soha nem látott agresszió fenyegeti, Magyarországot nem magyar országgá akarják változtatni". Csurka István szerint a tömeg, a magyar keresztény akarat erejével kell elérni, hogy "erőszakkal, példátlan galád nemzetközi összefogással" ne lehessen letéríteni az országot a törvényes kétharmados hatalom útjáról, "visszalökve egy olyan állapotba, ahol minden az idegeneké".  • Bérelnék
  • Bankszámla