Oszkár
20 °C
29 °C

Helyreigazítás

2012.01.14. 19:01 Módosítva: 2012.01.14. 19:01

2011. augusztus hó 11. napján megjelent Rend van, más nincs című, Érpatakról szóló cikkünkben az olvasóközönséget félrevezetve és megtévesztve állítottuk a következőket:

Valótlanul állítottuk, hogy Orosz Mihály Zoltán első ciklusa alatt állítólag elhanyagolta az iskolát, amely bezárt.

Valótlanul állítottuk, hogy Szőllősi Gábor pert nyert az önkormányzat ellen az iskolanyitás ügyében.

Valótlanul állítottuk, hogy a falut az iskola újraindítására kötelezték.

Valótlanul állítottuk, hogy Orosz Mihály Zoltán polgármestert 2009-ben egy évre jogerősen megfosztották hivatalától.

A valóság ezzel szemben az, hogy

Orosz Mihály Zoltán polgármester soha nem hanyagolta el az iskolát és a polgármester miatt az nem zárt be, hanem tagintézmény formájában közoktatási megállapodás révén tovább működött úgy, hogy az új fenntartó 2010-2011-es tanévben a közoktatási megállapodástól eltérően, önkényesen, az önkormányzat beleegyezése nélkül Biri székhelyen folyamatosan működtette az iskolát. A közoktatási megállapodást többek között ezért 2011. 04. 11-én, 2011. 06. 30-ai hatállyal a képviselő-testület megszüntette és az általános iskolai oktatást szeptembertől helyben Érpatakon újraindította.

Szőllősi Gábor nem nyert pert az önkormányzat ellen az iskolanyitás ügyében.

Az érpataki önkormányzatot semmilyen hatóság (se kormányhivatal, sem közigazgatási hivatal, sem ügyészség, sem bíróság) nem kötelezte az iskola újranyitására.

Orosz Mihály Zoltán polgármester ellen a Nyíregyházi Városi Ügyészség magánlaksértés miatt vádat emelt, az eljárásban – felülvizsgálati eljárás következtében – a Legfőbb Ügyészség indítványára a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága Orosz Mihály Zoltán polgármestert az ellene emelt vád alól 2010. november 23. napján meghozott ítéletével bűncselekmény hiányában felmentette. Ezen eljárás ideje alatt sem született olyan bírósági határozat, amely Orosz Mihály Zoltán polgármestert egy évre jogerősen megfosztotta volna polgármesteri tisztségétől.

Valótlanul híreszteltük, hogy a polgármester nyíltan ki is mondja, hogy aki ellene van, azt elüldözi.