A Jobbik EU-képviselőinek visszahívását követeli az IKSZ

2012.01.16. 06:37
Haladéktalanul hívja vissza európai parlamenti képviselőit a Jobbik. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szerint a párt hazai képviselői a hétvégi zászlóégető akciójukkal primitív módon nyilvánítottak véleményt az unióról.

Stágel Bence, az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Gaal Gergely elnökhelyettes kiemelte: az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) határozottan elítéli a Jobbik szombati, EU-zászlót elégető akcióját. Mint írták, az utóbbi időkben hazánkra nehezedő példátlan nemzetközi nyomást figyelembe véve rendkívül károsnak tartják, hogy egy- az Európai Parlamentben képviselettel rendelkező - magyarországi parlamenti párt képviselői ilyen "primitív módon nyilvánítanak véleményt egy nemzetközi szervezetről", amelynek Magyarország is tagja.

Az IKSZ állásfoglalásban azt írták: a jelenlegi, igen kiélezett helyzetben a szélsőséges párt a magyar emberek jövőjével játszik felelőtlen módon, hiszen most, amikor az egész világ Magyarországra figyel, mindenféle politikai megnyilvánulásnak felmérhetetlen jelentősége lehet a magyar gazdaság jövőjére nézve. Gátlástalan könnyelműségnek tartják, hogy egy ellenzéki párt a minden áron való feltűnéskeltés szándékával hozzájárul ahhoz, hogy hazánk szövetségesi pozícióját rombolja - fogalmaztak, hozzátéve: a Jobbik "primitív akciója minden kétséget eloszlat atekintetben, hogy az ellenzéki párt egy szélsőséges, a nyugati civilizációs normákat elfogadni képtelen botránypárt".

Az ikszesek fiatal kereszténydemokrataként meggyőződéssel vallják, hogy Magyarország a nyugati, keresztény gyökerű civilizáció szerves és elidegeníthetetlen része, és helye megkérdőjelezhetetlenül az Európai Unión belül van. Az unió és így egész Európa problémáinak megoldására csakis a tagállamok szövetsége képes. "A garázda, zászlóégető akciót követően felszólítjuk a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, hogy haladéktalanul hívja vissza európai parlamenti képviselőit, mivel egyrészt az őket delegáló párt hiteltelenné vált arra, hogy Magyarországot a nemzetközi szervezetben képviselje, másrészt immáron deklaráltan feleslegesen ülnek az Európai Parlamentben" - zárta állásfoglalását a két kereszténydemokrata politikus.