Orbán végül kinevezte Majtényi fiát

2012.01.16. 20:17 Módosítva: 2012.01.16. 20:47

A miniszterelnök főiskolai tanárrá nevezte ki - a nemzeti erőforrás miniszter előterjesztésére - január 15-i hatállyal Biró Miklóst, Gács Ivánt, Kirchner Istvánt és Majtényi Györgyöt - olvasható a hétfőn megjelent Magyar Közlönyben.

Ezzel egy, a rendszerváltás óta példátlan ügy végére került pont, Majtényi György kinevezését ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök hónapokon át át nem írta alá. A főiskolai tanári kinevezések miniszterelnöki ellenjegyzése formális aktus csupán, a szeptemberben előterjesztett Majtényi mégsem kapta meg a szükséges aláírást. A dolog annyira szoktalan volt, hogy egyetlen magyarázatként az kínálkozott, az érintett apja Majtényi László alkotmányjogász, volt adatvédelmi biztos, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke, az Orbán-kormány jogalkotási tevékenységének egyik ismert kritikusa. A

Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő az elmúlt hét közepén arról, hogy lapunk cikke szerint Orbán Viktor kormányfő nem írta alá Majtényi  kinevezését, úgy nyilatkozott: "vannak még a tavalyi esztendőről áthúzódó kinevezési ügyek, és ezeket a kinevezési ügyeket le fogjuk zárni, mindenkitől nyugalmat és türelmet szeretnék kérni".