Tényfeltáró bizottság alakul Schmitt-ügyben

2012.01.17. 17:23

“A Testnevelési Egyetemen 1992-ben történtekkel kapcsolatban a Semmelweis Egyetem mint jogutód folyamatosan tájékozódik. Az egyetem rektora hétfőn felkérte a Testnevelési és Sporttudományi Kar dékánját, hogy hozzon létre tényfeltáró vizsgáló bizottságot, mely tanulmányozza Schmitt Pál kisdoktori disszertációja létrejöttének körülményeit” – áll az egyetem kedd délutáni közleményében.

Mint korábban megírtuk, az egyetemnél többen is sürgették a plágiumgyanús dolgozat ügyének kivizsgálását. A vizsgálatban az egyetem az illetékes, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) ugyanis egyedi vizsgálatot nem folytathat le.

A tényfeltáró bizottság létrehozására felkért dékán, Tóth Miklós a botrány kipattanása után, múlt pénteken még úgy foglalt állást: nincs okuk azt feltételezni, hogy nem kellően megalapozott döntést hozott az a bizottság, amely húsz évvel ezelőtt elbírálta Schmitt Pál doktori disszertációját, a kisdoktori cím kiadása az általános eljárásrendnek megfelelően, szabályszerűen történt, a szakértők szerint az értekezés tartalma megfelelt az akkori követelményeknek.