Felkérték Orbánt, de nem megy szónokolni a Kossuth térre

2012.01.19. 20:27 Módosítva: 2012.01.19. 22:25

A szervezők felkérték Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a Kossuth téren szóljon a kormány mellett tüntető tömeghez – írta meg a Magyar Nemzet Online. Bayer Zsolt szerint rengeteg emberre számítanak a szombati Békemenet Magyarországért elnevezésű demonstráción

A szervezők egyelőre nem tervezik, hogy lesznek beszédek, Orbánt azonban arra kérték, hogy amikor a tömeg a Kossuth térre ér, szóljon az egybegyűltekhez.

A kérés ellenére biztos, hogy a kormányfői szónoklattal nem számolhatnak a demonstráció szervezői. Cikkünk megjelenése után Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője azt közölte: "nagyon örülünk annak, hogy az emberek kiállnak az ország mellett, mivel azonban ez egy civil rendezvény, a miniszterelnök nem mond beszédet rajta".

Bayer azt is elmondta, hogy úgy tudja, hogy még nem jelentettek be ellentüntetést, egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Zöld Baloldal és a Munkáspárt 2006 tart egy rövid sajtótájékoztatót fél háromkor a Kossuth téren, és táblákat fognak ott elhelyezni.

A meneten többek között Náray-Szabó Gábor akadémikus, Papp Lajos szívsebész, Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, Szervátiusz Tibor szobrász, színészek és újságírók jelezték a részvételüket - írja az mno.hu.