Megszüntették Kocsis rágalmazási perét

2012.01.20. 17:48

A Fővárosi Bíróság jogerősen is megszüntette azt a pert, amelyet Kocsis István indított a K-Monitor Iroda vezetőjével, Léderer Sándorral és a K-Monitorral szemben személyiségi jogai megsértése miatt – olvasható a K-Monitor közleményében.

A K-Monitor a sajtóban megjelent, korrupcióról, visszaélésekről, illetve a közélet tisztaságáról, átláthatóságáról szóló írásokat gyűjti könyvtárszerű korrupciós adatbázisba. Mint írják, Kocsis István, a Magyar Villamos Művek Zrt. volt vezérigazgatója azért perelte be a közhasznú egyesület, mert kifogásolta, hogy 2010-ben egy sajtótájékoztatón Léderer Sándor azt mondta, a K-Monitor adatbázisa szerint 2009-ben Zuschlag János és Hunvald György mellett Kocsis Istvánról cikkeztek a lapok a legtöbbször korrupciós ügyekben.

Az állításért Kocsis nyilvános bocsánatkérést és egymillió forint nem vagyoni kártérítést követelt.

A K-Monitor szerint a 2010-es sajtótájékoztató idején már javában folyt a nyomozás azon ügyletek miatt, amelyek vezetése alatt zajlottak az MVM-nél, és a sajtó is részletesen beszámolt a hűtlen kezelés gyanúját felvető szerződésekről.

Kocsis nem ment el a tárgyalásra, majd a bíróság az általa kezdeményezett pert mulasztásra való tekintettel megszűntette.