Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Bemutatkozott az új felsőoktatási helyettes államtitkár

2012.01.23. 12:21
Megfelelőnek tartja a jelenlegi oktatáspolitika által megfogalmazott célokat és a felsőoktatás minőségének javítása érdekében fog dolgozni Kis Norbert, az új felsőoktatási helyettes államtitkár, aki hétfőn mutatkozott be.

A negyvenéves jogász, a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi rektor-helyettese váltja január 28-tól a felsőoktatási helyettesi államtitkári poszton Dux Lászlót. Kis Norbert a Nemzeti Közszolgálati Egyetem előkészítéséért felelős miniszteri biztos volt. Mint elmondta, a felsőoktatásban élte az életét, ismeri a felsőoktatás problémáit, látja a hazai és nemzetközi kihívásokat. Azok a célok, amelyeket a jelenlegi oktatáspolitika megfogalmazott, megfelelőek, és azért fog legjobb tudása szerint dolgozni. A hivatalát a hétvégén elfoglaló helyettes államtitkár előzetesen nagyon fontosnak tartotta, hogy a jövőben is szélesek maradjanak az egyetemek kapui.

Dr. Navracsics Tibor és Dr. Kis Norbert (jobbra)
Dr. Navracsics Tibor és Dr. Kis Norbert (jobbra)
Fotó: Soós Lajos

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár kiemelte: Dux László lemondása mögött nincsen semmiféle titokzatosság, vagy politikum, Dux László már egy évvel ezelőtt közölte vele, hogy az új felsőoktatási törvény megalkotásáig vállalja a posztot. A legnagyobb békében és barátságban válok meg tőle - fogalmazott.

Dux László azt mondta, megtisztelő volt és komoly szakmai kihívást jelentett számára az új felsőoktatási törvény koncepciójának, majd végleges szövegének kidolgozása. Értékelése szerint rugalmas, finanszírozható és a nemzetközi versenyképesség szempontjainak megfelelő felsőoktatási rendszer alapjait megteremtő törvényt sikerült kidolgozni. "A rám háruló feladatot elvégeztem" - fogalmazott, hozzátéve: február elejétől oktatói és kutatói munkájára szeretne koncentrálni.