Pál
-1 °C
3 °C

Hazaszállították az óceánjáró magyar áldozatának holttestét

2012.01.25. 13:41

Hazahozták az olasz óceánjáró balesetében meghalt Fehér Sándor holttestét. A koporsót szállító, Milánóból érkezett Malév-járat szerdán, háromnegyed 12-kor landolt a budapesti repülőtéren.

A főként klasszikus zenét játszó Fehér Sándor hegedűművész 1973-ban született Budapesten, öt éves kora óta hegedült. Édesanyja szerint szeptembertől az Amerikai Egyesült Államokban tanult volna, hogy mesterfokozatot szerezzen, majd doktori képzésben vegyen részt, de tervei között szerepelt, hogy ősztől egy iskolát alapít tehetséges gyermekeknek

A Costa Concordia olasz óceánjáró hajó, amelyen a férfi zenészként dolgozott, január 13-án éjjel a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigeténél sziklának ütközött, majd az oldalára fordult.

Szemtanúk szerint szerint a férfi részt vett a megfeneklett hajón utazó gyermekek evakuálásában, majd visszament kabinjába hegedűjéért, de többé nem került elő. Holttestét napokkal később találták meg.

A luxushajó fedélzetén 4229-en tartózkodtak, közülük 3209 turista, többségükben olaszok, franciák és németek. A hajón 1023 fős személyzet tartózkodott, köztük 12 magyar.

Kedden újabb holttestet találtak az olasz hatóságok, ezzel 16-ra emelkedett a baleset áldozatainak száma, 22 embert pedig eltűntként tartanak nyilván. Fehér Sándor a katasztrófa egyetlen magyar áldozata.