A fűtés nélküli házban maradhatnak a lakók

2012.01.30. 11:17
Továbbra is lakásukban maradhatnak a lakók Szombathelyen a Szűrcsapó utcában, ahol a pénteken észlelt gázszivárgás miatt fűtés nélkül maradt a ház - közölte hétfőn a katasztrófavédelem. A bent maradókra tekintettel mégsem zárja el a szolgáltató a vizet. A lakók alternatív módon, elektromos készülékekkel fűthetik lakásaikat.

Az MTI tudósítójának értesülése szerint az elmúlt éjszakát több mint ötvenen töltötték otthon. A létszámot viszont nem tanácsos tovább emelni, hiszen minél többen térnek vissza a lakásokba és minél többen használnak elektromos fűtőberendezéseket, annál kevésbé képes az elöregedett villamos rendszer ellátni a feladatát. Az önkormányzat ezért továbbra is arra kéri az érintetteket, hogy inkább az általuk felkínált lakhatási lehetőségeket vegyék igénybe.

A 78 lakásos tömbházban vasárnap megkezdték a hiba kijavítását, a munka a szakemberek szerint  legalább egy hétig tart majd. A házban eközben rendőrök vigyáznak a lakásokban maradt értékekre és csak azt engedik be, aki igazolni tudja, hogy ott lakik.

A gázszivárgást még pénteken vette észre a hetedik emeleti lakásban az egyik lakó, aki bejelentést tett a gázművek ügyeletén. A szakemberek nemcsak a lakásban, hanem a ház pincéjében az egyik vezeték "strongjánál" is észlelték a szivárgást, ezért úgy döntöttek, hogy az egész házban elzárják a gázt. Szombatra több mint 170-200 lakó maradt fűtés és meleg víz nélkül.