Munkával és kenyérrel várja a Fidesz az éhségmenetet Mezőkövesden

2012.02.07. 11:44

Nem hagyja szó nélkül a Fidesz a Miskolcról Budapestre haladó éhségmenetet azon kívül sem, hogy leszocialistázzák az egész rendezvényt: közterületen felállított sátorban, kenyérrel és alkalmi munkavállalási lehetőséggel, hólapátolási munkával várja az éhségmenet résztvevőit a párt Mezőkövesden.  A menetet Tállai András önkormányzati államtitkár, országgyűlési képviselő fogadja.

Közben csatlakozott a Munkát, kenyeret menethez kedden délelőtt az LMP két szóvivője, Szél Bernadett és Vágó Gábor. A politikusok a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Vattánál álltak be a gyaloglók sorába és a menettel tartanak 12 kilométeren át Mezőnyárádig – közölte a párt.

"Szél Bernadett és Vágó Gábor a nap folyamán többször bejelentkezik majd élőben az www.ujellenallas.hu weboldalon, ahol déltől, részvételi értékelés keretében mondhatják el véleményüket a kormány 2011-es teljesítményéről az állampolgárok. Orbán Viktor ma délutáni évértékelőjével párhuzamosan így többek között értékelnek Szegeden, Kecskeméten, Egerben, Szolnokon, Szombathelyen, Pásztón, Gödöllőn és Budapest számos pontján" – olvasható a párt közleményében.

Hétfőn reggel indult Borsodból az éhségmenet, amelyet civilek és borsodi polgármesterek kezdeményeztek. A tiltakozók Budapesten, az Országház előtt szeretnék szembesíteni a kormányt a borsodiak egyre nehezebb helyzetével. Az akciót az MSZP is támogatja.