Bőrszíne miatt fújt le egy afrikait a szkinhed

2012.02.08. 17:46 Módosítva: 2012.02.08. 17:53

Vádat emeltek egy szkinhed ellen, aki a bőrszíne miatt támadt egy afrikai fiatalemberre Kaposváron. A közösség tagja ellen elkövetett erőszak bűntettével vádolt, "erősen nacionalista érzelmű", politikai nézeteit öltözködésével és tetoválásával is kifejezésre juttató 18 éves andocsi fiatalember a múlt év szeptemberében paprikasprével fújt le egy egyenlítői guineai származású fiatalembert Kaposváron.

A vádiratot idézve azt írták: "A vádlott a sértettet a bőrszíne - faji csoporthoz tartozása - miatt bántalmazta, fújta le sprével".

A közlemény szerint a vádlott a támadás estéjén "egy vele egyező politikai nézeteket valló társasággal" a város közterületeit járta, és már erősen ittas volt, amikor találkoztak a fiatal párral. Az afrikai fiatalember bőrszínére utalva a társaság egy szkinheddalt kezdett énekelni, majd amikor a pár erre nem reagált, a vádlott utánuk ment, paprikasprével a fiatalember arcába fújt, majd a menekülő pár után futott, de olyan részeg volt, hogy elesett, így felhagyott az üldözéssel.

Az ügyészség a szabadlábon védekező vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.