A Főtaxi szállíthatja a közmédia dolgozóit

2012.02.10. 16:45

A Főtaxi szállíthatja két évig a közmédia munkatársait – közölte közleményben pénteken a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a taxitender eredményes lezárulta után.

Az MTVA a taxis szolgáltatások biztosítására tavaly december 10-én írt ki ismételten közbeszerzési pályázatot. A nettó 252 millió forint összegű tenderre a kiírásban megadott pontozás alapján összességében a Főtaxi Zrt. nyújtotta be a legkedvezőbb ajánlatot a határidőig.

Az Európai Unió közbeszerzési értesítő portálján közzétett kiírás szerint a pályázat nyertese vállalkozási keretszerződéssel, 24 havi időszakra, napi 24 órás folyamatos rendelkezésre állással, jellemzően Budapest területén és a főváros közigazgatási határától számított 50 kilómétereskörzetben, nettó 252 millió forint értékig biztosíthatja a személyszállítási szolgáltatásokat az MTVA számára.

Az alap emlékeztetett arra, hogy a pályázatra való jelentkezés feltétele volt a hasonló nagyságrendű, már teljesített szolgáltatás igazolása, és a megfelelő gépjárműflotta. A pályázóknak rendelkezniük kellett az előző három naptári év során teljesített, hasonló témában kötött, legalább egy éves időtartamra vonatkozó, összesen legalább 100 millió forint értékű közbeszerzési szerződéssel.

A pályázaton induló társaságoknak a szolgáltatás teljesítéséhez továbbá legalább 500 személygépkocsival kell rendelkeznie, köztük 200 "A" kategóriás, 170 kombi típusú, valamint ötven 1+6 személyes kocsival.

A közmédia taxitenderére január 24-ig lehetett jelentkezni, a pályázat elbírálásánál a megadott pontozási rendszer szerint elért összpontszám alapján értékelték a pályázatokat. A pályázati kiírásban is közzétett részszempontok, illetve számítási módszer alapján összességében a Főtaxi Zrt. ajánlata bizonyult a legelőnyösebbnek.