Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

A Hagyó-ügy tárgyalását a fővárosból áttették Kecskemétre

2012.02.17. 21:36 Módosítva: 2012.02.18. 00:20

Kilenc kiemelt fővárosi per vidékre helyezéséről döntött Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke; az áttett ügyek közül a hűtlen kezeléssel vádolt Hagyó Miklós volt szocialista politikus és társai elleni pert például a Kecskeméti Törvényszék fogja tárgyalni - derül ki az OBH közleményéből.

Az áttett ügyek között van H. Miklós és 14 vádlott-társáé mellett két másik büntetőper. Az egyik, a W. Norbert és 27 társa ellen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken indult büntetőper, amelynek elbírálására a Balassagyarmati Törvényszéket jelölte ki az OBH elnöke. A másik, a V. Tamás és 23 társa ellen folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtáblán másodfokon indult büntetőügy, amely a Debreceni Ítélőtáblához került.

A hat gazdasági perből a Magyar Állam felperes által az SCD Balaton Holding Ingatlanfejlesztő és Befektetési Zrt. alperes ellen a Fővárosi Törvényszéken indított ügy tárgyalására a Kaposvári Törvényszéket; az S. Zoltán felperes által a HYPO Alphe Adria Leasing Zrt. alperes ellen a Fővárosi Törvényszék előtt indított ügy tárgyalására a Szekszárdi Törvényszéket; a BÉVÉEM Növényvédőszergyártó és Kereskedelmi Kft. felperes által a CIB Bank Zrt. alperes ellen a Fővárosi Törvényszék előtt indított ügy tárgyalására a Nyíregyházi Törvényszéket; a Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt. felperes által a CodePlay Kft. alperes ellen a Fővárosi Törvényszék előtt indított ügy tárgyalására a Szekszárdi Törvényszéket; az MK-BILL Kft. felperes által a CIB Bank Zrt. alperes ellen, valamint a Miracle Europe Ingatlankezelő Kft. felperes által a Semmelweis Egyetem alperes ellen a Fővárosi Törvényszék előtt indított ügyek tárgyalására pedig a Zalaegerszegi Törvényszéket jelölte ki az OBH.

"A kijelölt ügyek elbírálása a rendkívüli és aránytalan munkateher miatt ésszerű időn belül csak másik bíróságok kijelölésével biztosítható" - tartalmazza a közlemény, amelyből kiderül az is, hogy miközben a kiemelt ügyeket a törvény kötelező rendelkezése szerint három hónapon belül el kellene kezdenie tárgyalni az illetékes bíróságnak, erre a rendkívüli módon leterhelt Fővárosi Törvényszéken csak másfél év múlva, 2013 őszén lenne reális esély.

A törvény szerint a kiemelt jelentőségű ügyeket az érkezéstől számított három hónapon belülre kell kitűznie, és kéthavonta kell tárgyalnia a bíróságnak.  • Vennék
  • Hírek