Baloldali kerekasztalt alapítottak

2012.02.17. 06:27

A Népszabadság értesülése szerint Baloldali Kerekasztal a Változásért névvel szövetséget hozott létre a Thürmer Gyula-féle Magyar Kommunista Munkáspárt, a Vajnai Attila-féle Munkáspárt 2006, a Kapolyi László és Schmuck Andor vezette Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Zöld Baloldal, illetve az MSZP. Az együttműködés alapjait csütörtök délután az egyik Kossuth téri kávézóban, a nyilvánosság kizárásával tették le, írja a napilap.

Az MSZP-t a Népszabadság információi szerint Balogh András elnök-helyettes képviselte a tanácskozáson, tolmácsolta az MSZP partnerségi szándékát, de jelezte, hogy tájékoztatja az ügyről a párt elnökségét. Az ideológiai alapon szerveződő kerekasztalhoz később magánszemélyek is csatlakozhatnak majd.

Az alapítók nem a BKV, hanem a BAKA rövidítést használják majd. A BAKA szervezői arra törekszenek, hogy később valamennyi településen hasonló kerekasztalok szerveződjenek, az alapcsapat pedig tizenkét-tizenhárom tematikus műhelycsoportra fog tagozódni, és speciális szakpolitikai kérdésekben igyekszenek majd megoldási csomagokat kidolgozni. A Népszabadság úgy tudja, hogy február 28-án ülnek először össze "plenáris" formájában a BAKA tagjai.