Házkutatás volt a DBR Metro székházában

2012.02.22. 08:21 Módosítva: 2012.02.22. 13:26
Információink szerint kedden házkutatást tartottak a nyomozók a DBR Metro Projektigazgatóságnál. Azt egyelőre nem tudni, hogy a korábbi eljárások léptek új szakaszba, vagy új nyomozás indult a 4-es metró ügyében.

Lapunk több forrásból származó értesülése szerint kedden a rendőrség nyomozói házkutatást tartottak a DBR Metro Projektigazgatóság budapesti székházában. Megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy a korábbi eljárások léptek új szakaszba, vagy új nyomozás indult, de egyelőre csak annyit válaszoltak, hogy valóban volt házkutatás, ám a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni.

Mint arról beszámoltunk 2010 nyarán már öt vizsgálat is folyt a 4-es metró építését koordináló cégnél a negyedéves metrójelentés szerint. A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya először a metrószerelvények beszerzéséről, az Eurometro Kft. Projektvezetési Tanácsadói Szolgáltatások szerződéséről, és a foglalkoztatott vállalkozókról kért bővebb tájékoztatást, majd az állomások belső beépítése tárgyú közbeszerzési eljárás teljes iratanyagát kérte be. Az utóbbi ügyben történt gyanúsításról lapunk részletesen is beszámolt.

Emellett az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, és a 4-es metró független ellenőrző mérnöke is vizsgálódott a projektigazgatóságnál. Az ÁSZ-vizsgálat 2010 szeptemberében feljelentéssel zárult, a szervezet szerint a DBR-nél felmerült a hűtlen kezelés alapos gyanúja.

Az ÁSZ szerint az államnak és a fővárosi önkormányzatnak okozott vagyoni hátrány a szabálytalanul lefolytatott közbeszerzési eljárásokból, a teljesítéssel arányban nem álló díjfizetésekből, továbbá a felelőtlen, nyilvánvalóan és előreláthatóan kárt okozó szerződéskötési gyakorlatból adódott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét