no

Húszezres bírságot szabtak ki a kecskefejért

2012.02.24. 13:17 Módosítva: 2012.02.24. 13:22

A soproni városi bíróság pénteken nem jogerősen húszezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte G. Szabolcsot, aki egy levágott kecske fejét akasztotta ki a Fidesz-iroda ajtajára – írja a nyugatmagyar.hu.

G. Szabolcs a bíróság előtt ismételten tett vallomást. Újra elmondta, azért tette ki a kecske fejét, mert szerinte lefejezték az országot. Január 7-én délután egy beteg kecskét vágtak le. A kezdés előtt kettő cent röviditalt fogyasztottak el, majd a darabolás során kettő-három vörösfröccsöt ittak meg.

A böllér a munka végeztével hazament. G. Szabolcs estefelé felhívta az egyik ismerősét, hogy vigye le a városba, mivel ő már ivott, így nem ülhetett autóba. A sofőr megérkezése előtt a kecske fejére rákötötte a madzagokat és egy táskába tette. Az autót vezető férfi minderről semmit sem tudott.

kecske
Fotó: nyugatmagyar.hu

G. Szabolcs elmondása szerint a kiakasztás előtt egy csoport haladt előtte, de ők ebből semmit sem vettek észre. Ezután gyalogosan távozott.

Azt is hozzátette, hogy 2009-ben Budapesten a Magosz egy demonstráció során egy levágott marhafejet locsolt le tejjel. Ez ügyben tudomása szerint semmiféle eljárás nem indult. Ráadásul a szervezet akkori vezetője most a Fidesz országgyűlési képviselője, a parlament egyik alelnöke.

A férfi és védője tudomásul vette az ítéletet. A rendőrség képviselője nem jelent meg a tárgyaláson, ezért a határozat nem jogerős.