Visszaeső volt, életfogytiglant kapott rablásért

2012.02.27. 17:36
Nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott az a többszörös visszaeső bűnöző, aki másfél évvel ezelőtt 859 ezer forintot zsákmányolt, amikor kirabolta a karmacsi takarékszövetkezetet.

A Zalaegerszegi Törvényszék Lancz Józsefet hétfőn erőszakos, többszörös visszaesőként ítélte el első fokon. Büntetéséből legkorábban 20 év múlva szabadulhat feltételesen, közölte Beznicza Árpád, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője.

A férfit már korábban is elítélték rablásért. Többszörös visszaesőként hétéves fegyházbüntetést kapott. 2010 októberében szabadult, de alig egy hónappal szabadulása után Karmacson egy fegyvernek látszó tárggyal rabolta ki az egyik zalai takarékszövetkezet ottani kirendeltségét.

Az alkalmazott meg akarta nyomni a riasztógombot, de a férfi megfenyegette, hogy "ne szórakozzon, mert különben agyonlövi". A fenyegetés hatására a fiók dolgozója átadta a páncélszekrényen kívül tárolt 859 ezer forintot, majd a rabló elmenekült.

A Zalaegerszegi Törvényszék ítélete nem jogerős. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett, míg az ügyész a fellebbezés bejelentésére három napot tartott fenn.