Semjén szerint Ján Slota orvosi eset

2012.02.28. 11:56

"Ján Slotának, a Szlovák Nemzeti Párt elnökének Magyarországgal és magyarországi politikusokkal kapcsolatban – utóbbi időben – tett megnyilatkozásai nem a politikai valóságról, hanem az ő kényszerképzeteiről szólnak, melyek kötetben összefoglalva tanulságos példatárául szolgálhatnak az addiktológia és a pszichiátria tudományának" – írta kedden Semjén Zsolt.

A miniszterelnök-helyettes ezzel a közleménnyel reagált Slota hétfői trencséni kampányrendezvényére, ahol elhangzott: Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Jobbik politikusaival megegyezően úgy tekint Szlovákiára, mint az ellopott földre és meg akarja változtatni a trianoni szerződést, amely a Szlovák Köztársaság létezésének alapja. "A Magyar Köztársaság miniszterelnökének kijelentései nagyon agresszívak. A Magyar Köztársaság alkotmánya (...) egyenlőségjelet tesz Magyarország és a történelmi Magyarország közé" – jelentette ki Slota.

Semjén nem először fogalmaz keményen Slotával kapcsolatban. Decemberben például egy nyilatkozatára úgy reagált, hogy a szlovákiai orvossztrájk miatt zárva volt a detoxikáló.