no

A hajléktalanszállón is védte Orbánt a TEK

2012.02.29. 08:13

Orbán Viktor lemondott a személyvédelem egyes elemeiről, amikor február elején felkereste az Aszódi úti hajléktalanszállót, a Terrorelhárítási Központ (TEK) azonban mindvégig, "operatív, külső szemlélő által nem felismerhető módon" biztosította védelmét - közölte Pintér Sándor belügyminiszter.

A Blikk számolt be arról, hogy február 5-én bejelentés nélkül tett látogatást a kormányfő az Aszódi úti hajléktalanszállón, ahol arra volt kíváncsi, hogy mennek a dolgok az új intézményben. A napilap cikke szerint Orbán Viktor bejelentés nélkül érkezett, Volkswagen kisbuszát is maga vezette, testőrök nélkül.

Az MSZP-s Harangozó Tamás arról kérdezte a belügyminisztert, hogy a TEK valóban védelem nélkül hagyta a miniszterelnököt.

Pintér Sándor válaszában leírta, egy kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a miniszterelnök magánprogramjain lemondjon a személyvédelem egyes elemeiről.

A köztársasági elnök és a miniszterelnök állandó védelmét a TEK szervezi meg és hajtja végre. A szabályozás szerint a védett állami vezetők magánprogramjaik alatt a személyvédelem egyes elemeiről előzetesen írásban lemondhatnak.