Havi 68 millióért adhat tanácsot a Századvég

2012.02.29. 08:10 Módosítva: 2012.02.29. 08:11

Noha eredetileg havi nettó 29,6 millió forintot nyert a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közbeszerzési pályázatán a Századvég cégcsoport, végül több mint duplájáért kötöttek velük szerződést, írja a Blikk.

A társaság ugyanis három éven keresztül havi nettó 68,3 millió forint értékben adhat tanácsokat a tárcának, vagyis összesen több mint 3,1 milliárd forinthoz juthat.

Az Európai Unió hivatalos lapjában közzétett hirdetményben a szerződés végleges összértékeként havi nettó 29,6 millió forintot tüntették fel, ami három évre 1,33 milliárd forintot jelent. Azonban a fejlesztési tárca kiegészítéseket kért, amelyeket szintén a Századvég nyert el. Így végül összesen 3,12 milliárd forint keretösszegről írtak alá szerződést. Még azt is meghatározták, hogy az abban foglalt keretösszegeket hány százmillió forinttal lehet túllépni.

"A témakörök sokrétűsége és a szerződés időtartama miatt jelenleg nem zárható ki egyes szakpolitikai területekre vonatkozó többletigények lehetősége" – válaszolt a minisztérium a lap megkeresésére.

A Századvég egyik alapítója Stumpf István, az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere, egyik vezetője és tulajdonosa pedig a kormányszóvivői kinevezéséig Giró-Szász András volt.