Szilvia
5 °C
16 °C

Éhségsztrájk a BKV-székház előtt

2012.03.01. 21:22
Éhségsztrájkba kezd egy kétgyermekes BKV-dolgozó családanya, mert a családi bérletkedvezmény megszüntetését már nem tudja kigazdálkodni.

Információink szerint péntek reggel nyolc órától éhségsztrájkba kezd Fodor Ibolya, a BKV alkalmazottja, mert a cég legutóbbi elvonásait már nem tudja kigazdálkodni a családi költségvetésből.

   level

Mint a BKV vezérigazgatójának címzett levelében írja, ebben a hónapban nem kapta meg az étkezési utalványokat sem, a fizetése is lecsökkent, és ha hozzászámolja a két gyerekének a bérletét, amit márciustól meg kell vásárolnia, már nem tudja fedezni a kiadásait.

Arra kéri a vezérigazgatót, hogy ne vegyék el az ingyenes utazásra jogosító igazolványokat a BKV-s családtagoktól, mert utcára kerülnek a dolgozók. Levele szerint a probléma minden második BKV-dolgozót érint.

A BKV két nappal ezelőtt jelentette be, hogy a dolgozóinak továbbra is megadja a munkába járáshoz szükséges ingyenes bérleteket, de családtagjaik számára ez a kedvezmény március 3-án megszűnik. Erre a lépésre a BKV finanszírozási helyzete miatt van szükség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?