Az apostoli magyarok leváltották Schmittet

2012.03.01. 12:37
Olyan sok szeretettel hívott meg Borbély József kormányzó az Apostoli Magyar Királyság Kormányának, illetve a Fehér Sereg parancsnokainak eskütételére a Budavári Palota elé, hogy nem tudtam nemet mondani.

Vagyis igazából azután nem tudtam nemet mondani, hogy megnéztem az Apostoli Magyar Királyság Kormányzói Hivatalának weboldalát, ahol a Partraszállás című, (fentről második) videóból kiderült, hogy a Kormányzó és vezérkara öt nappal ezelőtt partra szállt Visegrádon, felmentek a fellegvárba, ahol egy csavarkulcs segítségével kilazították, majd ledöntötték a fellegvár 10 méteres zászlórúdját, hogy az "illegitim magyar 3. köztársaság rongyos lobogóját" kicseréljék az Apostoli Magyar Királyság angyalos címeres zászlójára, aztán újra felállítsák a rudat.

"Igazi tökös kormányzó" - mondtam magamban, azzal felhívtam a fellegvárat felügyelő erdőgazdaságot, és rákérdeztem, hogy tudtak-e a zászlóhekkelésről. Nem tudtak, sőt meg voltak döbbenve.

Helyszíni tudósítás egy rendszerváltásról

Savoyai Jenő lovasszobra előtt már vagy ötvenen toporognak a csípős szélben, amikor két nő szendvicsében befut Borbély József, aki, ha már, sokkal inkább Stadler József, mint Horthy Miklós reinkarnációjának tűnik. A várakozásommal szemben nem visel sem rongyokat, sem szkíta jelmezt: drága, fekete felöltője és teljesen vállalható nyakkendője van. A két nőről nemsokára kiderül, hogy altábornagyok, sőt az egyikük hitelkárosult altábornagy, de ne szaladjuk ennyire előre.

Az ember mindenféléket gondol egy kormányról, de talán azt a legkevésbé, hogy a tagjai nem is ismerik egymást. Az egyik, gondosan karbantartott ősz szakállat viselő férfit Borbély azzal mutatja be a másiknak, hogy "Nagy Lajost ismered? Ő a pénzügyminiszterünk."

Az eskütételre váró miniszterek és a Kormányzó beszélgetését hallgatva azon gondolkodom, hogy micsoda problémái lehetnek egy nem apostoli királyságnak, ha még itt is olyanok akadályozzák a szervezést, hogy "Pataki leesett a lépcsőn, Kálmán nem jött el."

Egyelőre két dolgot tudok biztosan a Kormányzóról:

- annyi szénsavas ásványvizet iszik, mint valami keceli diszkós

- tuti nem becslésből él, miután azt mondta az egyik szárnysegédjének, hogy
"Úgy tippeltem, hogy vagy 70-en vagy 700-an vagy 7000-en leszünk."

Az egyik tippje azért bejött, mert megszámoljuk, és az érdeklődő alattvalók serege pont 71 tagú, és az egyik fickó feltűnően turistaszerű. Elsőre egészen átlagos társaságnak tűnnek, aztán, ahogy jobban figyel az ember, feltűnik a talpig katonai gyakorlóba öltözött Usztics Mátyás-hasonmás, több szkítasapkás néni és néhány csapzott hajú, sámántekintetű csodabogár.

Arra ébredt

Borbély József végre elkezdi a beszédét. Elmeséli, hogy ő volt a Tempó, vagyis Tiszta Energiával Magyarországért nevű párt elnöke, mígnem 2009. június 13-án hajnalban "arra nem ébredtem, hogy Magyarország királyság." Bármelyikünket megzavarna egy ilyen hír, de Borbély dicséretesen hamar ráeszmélt arra, hogy nemcsak királyság van, de pont ő az "önkéntes kormányzó". Kár, hogy nincsenek itt dánielpéterista nénik, mert ők biztos örömmel hallanák, hogy 2011. november 11-én véget ért a kettős hatalom időszaka, a Kormányzó visszahelyezte jogaiba az Apostoli Magyar Királyságot, Orbán Viktor pedig azóta nem más, mint egy amúgy is illegitim párt elnöke.

December 28-án Kecskeméten a Kormányzó felavatta az Apostoli Magyar Királyság Kormányzói Hivatalát, egyben betiltotta minden magyarországi párt működését. Ha ez nem lett volna elég, idén február 25-én partra szállt Visegrádon és bátor gerillaakcióval levonta a köztársasági zászlót.

Kémjátszma

A Kormányzó megpróbálja elmagyarázni, hogy miért illegitim a köztársasági államforma és ő miért legális kormányzó, de én már ott elakadok, hogy az elmúlt ezer évben nem volt törvényes választás, és amúgy is Horthy is önkéntes alapon volt kormányzó. Ott veszem fel újra a fonalat, hogy "az Apostoli Magyar Királyság hírszerzésének vannak információi, hogy" más hírszerzéseket is nagyon érdekel Borbély, amit a legkevésbé sem csodálok.

Jó hallani, hogy a Kormányzó nemcsak üldögél a Kormányzói Hivatalban, de arra is volt ideje, hogy 2011-ben megalapítsa a Szentkorona Bankot, nem kevesebb, mint 20 ezer milliárd szentkorona alaptőkével. A szentkorona az új pénzünk, később nagy örömmel hallom, hogy amelyik településen nem akarják bevezetni, ott haditörvényszék elé fogják állítani a polgármestert.

Maga alá temette a vízigót bankrendszer összeomlása

A Kormányzó mindezeket olyan tárgyilagosan meséli el, hogy hosszan azon gondolkodom, "hogy mondhatják azt besenyőül, hogy matter of fact?" A hallgatóság is blazírt arccal hallgatja, hogy a Királyság hadereje, a Fehér Sereg vezetői azért pár napja, Mátyás napján tették le a hivatali esküt, mert akkor volt jó a bolygók együttállása. Ekkor derül ki az is, hogy a hölgy, akit eddig Borbély titkárnőjének néztem, nem más, mint Tauzin Krisztina altábornagy asszony, egyben a társaság egyik híressége. Ő volt az a négygyerekes Jobbik-szimpatizáns hitelkárosult, akit a párt aktivistái védtek és csak rendőrrohammal tudta elvenni a bank a házát.

A kormánytagok végre leteszik az esküt, amit Tauzin altábornagynő mond elő nekik. Az Öregistenre, a szentkorona-tanra, az alkotmányra és Borbély Józsefre esküsznek, ebből az alkotmányt egyáltalán nem értem. Ha már itt tartunk, az öregistenezéshez képest az apostoli királyságot meg az angyalos címert se értem, de ez nem logikaóra, hanem a legújabb rendszerváltás.

Nekik annyi

Ez ráadásul lopakodó rendszerváltás, hiszen, mint megtudjuk, Orbánt, Kövért és Schmittet már november 11-én értesítették, hogy megszűnt a hivataluk, és ha ez nem lett volna elég, a Kormányzó három napja személyesen vitt be egy 93 oldalas bizonyítékgyűjteményt a Sándor-palotába.

Borbélynak humora is van, Schmitt Pált ugyanis már ki is nevezte madridi nagykövetnek.

"Csak végső esetben harcolok" - nyugtat meg a megbízható ingatlanügynökre hajazó Kormányzó, de aztán azzal borzongat meg, hogy "minden eszköz megengedett", mert "a regnáló köztársaság levonuló tisztségviselői nem mennek el, míg el nem távolítják őket valahogy". De nem kell izgulni a várható véres események miatt, mert "mi a hatalmat már elvettük".

A végső bizonyíték arra, hogy a legtöbb hatalmi ág belátta, itt Borbély Önkéntes Kormányzó a góré, az, hogy amikor emberünk 2011. március 12-én a Fővárosi Bíróságon bejelentette, hogy megszüntette a bíráskodás eddigi rendszerét, "a bíró nem mosolygott". Emberfeletti teljesítmény lehetett, ezúton is gratulálunk az acélarcú bírónak!

Fidel Castro sem beszélt többet

Az esemény már eddig is olyan volt, mint valami fantasztikus szerepjátékos találkozó, de az érzés, ha ez lehetséges, a következő másfél órában tovább fokozódik. A kormányzó ugyanis paragrafusról paragrafusra, szóról szóra felolvassa mind a hét, eddig kiadott rendeletének teljes szövegét, és higgyék el, nem adott ki rövidebb rendeleteket, mint a meghaladott demokraták.

A Kormányzó mestere a dolgok igen tömör elmagyarázásának. Azt például, hogy miért vezetett be új időszámítást, elintézi - megszámoltam - kilenc szóban: "Tavaly 1 volt, most 2, ez nem olyan bonyolult."

A Kormányzó kihirdeti azt is, hogy az egyik miniszter pár hónapja megkapta az ApMagyKir legnagyobb kitüntetését, a gyémántokkal ékesített nagykeresztet. Végignézek a kormányon, de senkin se csillog gyémánt. Azonnal ki is derül, hogy azért, mert "az Apostoli Magyar Királyság az ötvösökkel még nem vette fel a kapcsolatot".

Csak utólag jövök rá, hogy a Kormányzó az egész esemény alatt még csak be sem mutatta a minisztereit.

Le kéne igazolni!

A Fidesz marha nagyra van a törvényalkotás tempójával, de hol vannak ők az egyszem Borbély Józseftől, aki az elmúlt néhány hónapban betiltotta az összes bankot, amelyik nem fogadja el a szentkoronát, nettó 1500 szentkoronára emelte fel a csendőrök fizetését, megalapította a Szentkorona Magyar Fejlesztési Bank és Tőketársaságot, ingyenessé tette az orvosi ellátást, egészségügyi miniszternek nevezte ki Kovács Celladam Ádám egykori szédelgő Fradi-elnököt, feloszlatta a bíróságokat és létrehozta a Magyar Apostoli Királyság Tervhivatalát, tudják azt, amelyik megvizsgálja, melyik kis- és középvállalkozás kaphatja meg a 20 ezer szentkoronás, kamatmentes hitelt, 1 szentkorona = 200 HUF árfolyamon.

Borbély kormányzó elmeséli a népének, hogy az Apostoli Magyar Királyság diktatúra, "de isteni diktatúra, és ebből baj nem szokott lenni."

Említettem, hogy ingyenes lett az orvosi ellátás. A Kormányzó külön kiemeli, hogy a fogászati kezelés is, mert igen fontos, hogy az állampolgároknak jó fogai legyenek, mert - és itt, talán a republikánus gyökereim miatt, úgy éreztem, mintha ellentmondásba került volna a korábbi, gazdagságot ígérő önmagával - "így megrághatják a száraz kenyeret is, ha kell".

"Micsoda mély nyomot hagyott Lázár György, Faluvégi Lajos és Maróthy László még az Öregisten nyájának szívében is, hogy még Tervhivatal is van - gondolom éppen, amikor nagy örömömre kiderül, hogy a Kormányzó is libertárius, mert épp azt mondja, hogy "az adók megszűnése nagy mértékben növeli a vállalkozási kedvet". Ugyanakkor orbánista is, hiszen "a pénzpiac számunkra nem ismert fogalom".

"Legyetek próféták, de ne csak tizenketten" - mondta a Kormányzó, aki végülis nem teológus, hanem kormányzó. És ezzel véget is ér a majdnem kétórás beszéd, dehát Ulánbátort sem egy nap alatt rombolták le.

Elfoglaltuk a Várat

A szobortól még elmegyünk a Nemzeti Galéria főkapujához, hogy a Kormányzó egy "Magyar Apostoli Királyság Kormányzói Hivatal" feliratú, aprócska matrica kapura ragasztásával szimbolikusan elfoglalja az épületet. "Széndioxid lesz belőle, ez többszázezer éve így működik" - mondja útközben egy kormánytag egy ősöreg, de nem prémes föveges bácsinak.

A "tenyérleolvasó" az utolsó szó, amit a Kormányzó szájából hallok, mármint hogy az új, apostoli személyit arra a pár évre talán nem is lesz érdemes bevezetni, hiszen a korszerűtlen igazolványok helyett nemsokára úgyis jön a tenyérleolvasó.

Mind a Watchmen szereplői vagyunk

Épp indulnék haza, amikor azzal szólít meg egy kedves tekintetű, normálisan öltözött bácsi, hogy mindez nagyon jól hangzik, de vajon képes lesz-e a Kormányzó a gyakorlatban is megvalósítani a rendeleteit. Szó szót követ, és nemsokára megtudom, hogy egy TF-oktatóként nyugdíjba ment, háromdiplomás, egykori birkózó olimpikonnal futottam össze, aki az őszödi beszéd után rájött, hogy minden másképp van, és az ország a vesztébe rohan. Nagyon kedvesen meghív, hogy csatlakozzak a Bárka mozgalomhoz, aminek a tagjai a gyűléseiken kenyeret sütnek, és arra szövetkeznek, hogy megmentsék egymást, ha jön az Armageddon, már van termőföldjük is. Csütörtökön van a következő alkalom, ezoterikus előadással.

Nem feledem, hogy a Kormányzó 12 napos nemzeti ünnepet rendelt el, úgyhogy gyorsan távozom egy kocsma irányába. Mocskos Gyurcsány!