Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

8 embert harapott meg egy veszett kutya

2012.03.03. 14:09 Módosítva: 2012.03.03. 14:19

Nyolc embert harapott meg néhány óra leforgása alatt egy veszett kutya csütörtökön Beregszászon, ahol a hatóságok óvintézkedéseket léptettek életbe. A nagytestű kóbor kutya járókelőket támadott meg az utcán, és még az ártalmatlanítására kihívott rendőrt is megharapta. A rendkívül agresszíven viselkedő állatot végül a város piacán sikerült leteríteni az árusoknak.

Az állatorvosi hatóság vizsgálata kiderítette, hogy a kutya veszett volt, ezért Gajdos István, Beregszász polgármestere állategészségügyi karantént rendelt el a városban. Keresik azokat a személyeket, akik érintkezhettek a veszett állattal.

Ivan Males, a beregszászi járási kórház főorvosa a sajtónak cáfolta azokat a médiahíreket, amelyek szerint a helyi egészségügyi intézményekben nincs veszettség elleni vakcina, s azt Magyarországról kellene beszerezni. Arról biztosított mindenkit, hogy elegendő mennyiségű oltóanyag áll rendelkezésre. Elmondása szerint a kutyatámadás minden sérültjét ellátták és beoltották veszettség ellen, és egy személyt továbbra is megfigyelés alatt tartanak a kórházban.