Mesterházy újra MSZP-elnök akar lenni

2012.03.03. 16:00

Mesterházy Attila bejelentette, hogy összegyűlt a Magyar Szocialista Pár szabályai szerint szükséges háromezer, vagyis a teljes tagság tíz százalékának aláírása, így újra jelöltetheti magát az MSZP elnöki posztjára. A politikus hozzátette, hogy jelenleg is tart a tisztújítás a szocialista párton belül.

A párt országos elnöke beszélt arról is, hogy az MSZP ebben az évben megírja azt az anyagot, amely a választási programjuk alapja lesz 2014-ben. A kampányra nagy belső fegyelemmel készülnek, komoly elvárásokat támasztanak a választókerületi képviselőjelöltekkel szemben, személyük már 2012-ben ismert lesz. A jelölteket folyamatosan értékelik, és ha úgy ítélik meg, hogy teljesítményük nem megfelelő, újat választanak helyettük.

Mindez az MSZP pécsi sajtótájékoztatóján hangzott el, mivel Baranyában szombaton választottak új vezetőket. Az elnök a megyei pártszervezet élén újra Puch László lesz, az ügyvezető alelnök pedig a pécsi MSZP-ben meghatározó Tóth Bertalan, akik úgy tervezik, hogy a megyében a városi szervezetek köré szervezik az MSZP-t.