Északon is tarol az influenza

2012.03.06. 16:26
Komárom-Esztergom megyében Esztergom, Tata és Tatabánya kórházaiban rendeltek el látogatási tilalmat az influenza miatt – mondta a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének vezetője. Teljes látogatási tilalom van érvényben a váci Jávorszky Ödön kórházban is.

Az év nyolcadik hetében Komárom-Esztergom megyében az egy héttel korábbi 97-hez képest 164 influenzaszerű megbetegedést regisztráltak. A betegek kétharmada a tatabányai térségben él. A megbetegedések minden korcsoportot érintettek, de elsősorban a 15-59 év közöttiek betegednek meg. Az enyhülő időjárás és az immunrendszer kimerültsége miatt várhatóan tovább nő az influenzások száma.

A vac.hu az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatra hivatkozva azt írja, hogy a kórház vezetője február 29- én döntött a tilalomról, amely visszavonásig érvényes.

Pest megye másik két nagy fekvőbeteg-intézményében, a kistarcsai Flór Ferenc kórházban, illetve a ceglédi Toldy Ferenc kórházban továbbra is érvényben van a február végén az influenzajárvány terjedése miatt bevezetett részleges látogatási tilalom. Kistarcsán a csecsemő- és gyermekosztályon, a szülészeten, az újszülöttrészlegen, valamint az onkológián és az intenzív osztályon nem fogadhatnak látogatókat a betegek, míg Cegléden a szülészeten, nőgyógyászaton, a csecsemő- és gyermekosztályon, a központi aneszteziológiai, intenzív terápiás részlegen, valamint a kardiológiai őrzőben tilos a látogatás.

Hétfőn a szekszárdi Balassa János kórházban újabb két osztályon rendeltek el látogatási tilalmat az influenzaszerű megbetegedések számának emelkedése miatt. Almási István higiénikus főorvos tájékoztatása szerint szombattól a kórház traumatológiai osztályán, hétfőtől pedig az I. számú belgyógyászati osztályon léptették életbe a korlátozást.