Egész héten kitart a tavasz

2012.03.07. 12:00 Módosítva: 2012.03.07. 12:02

Ma anticiklon alakítja időjárásunkat, majd holnap nyugat, északnyugat felől egy gyengülő frontrendszer nedvesebb és kissé enyhébb levegője érkezik fölénk – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. A déli szél a Kisalföld térségében időnként megélénkül, másutt általában gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet kora délután 1, 6, késő este 0, -5 fok között alakul.

Csütörtökön csak kevés, ezt követően a változó felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk. Eleinte északnyugaton lehet kisebb eső, havas eső, illetve vasárnap elszórtan fordulhat elő zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte -1, -8, majd +2, -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 2, 9 fokról 7, 12 fokig emelkedik.

Légköri front nem lesz felettünk, de továbbra is hideg levegő érkezik fölénk. Így a különösen érzékenyeknél hidegfront jellegű hatás jelentkezhet. Előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, vérnyomásingadozás. Erősebbek lehetnek a reumatikus fájdalmak. A szokásosnál hosszabbá válhat a reakcióidő.