Visszaeső az őrizetbe vett tiszakécskei anya

2012.03.09. 11:18 Módosítva: 2012.03.09. 11:19

Már a második csecsemője került életveszélybe annak a fiatal nőnek, akit kedden vettek őrizetbe a rendőrök Tiszakécskén – írja a baon.hu.

Elképzelhető, hogy pszichiátert is bevonnak a 22 éves K. Henrietta elleni büntetőeljárásba. A négyhetes Mátét csonttörésekkel, koponya- és belső sérülésekkel a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban ápolják.

A nyomozók visszaemlékeztek egy 2006-os bugacpusztaházi esetre, amelyben szintén csonttöréses kisgyermek szenvedett sérülésket. Akkor Henrietta első kisfia, a 2006 novemberben született, négyhetes Levente került életveszélybe. Életveszélyt okozó testi sértés gyanújával nyomoztak a rendőrök, mivel az orvosi vizsgálatok során a csecsemő koponyájában vérgyülemet észleltek a kórházban, mely külső behatás eredményeként alakult ki.

Fotó: Noszlopy N. Miklós /

Levente életét 2006-ban műtéttel mentették meg Budapesten, az Amerikai úti idegsebészeten. Az első gyermekbántalmazás miatt indult eljárás végül nem hozott eredményt, a szülők tagadták, hogy bántották volna a gyereket, akit mostanság apai nagyanyja nevel.

"A nyomozást a Bács-Kiskun megyei főügyészség bizonyítottság hiányában 2007 májusában megszüntette" – közölte Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség szóvivője.

Az anya ezúttal azt állítja, leejtette Mátét.