Gödörben temették el a bátmonostori gyilkosság áldozatait

2012.03.12. 13:56

Befejezték a nyomozást, és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek abban az ügyben, amelyben a nyomozók négy embert gyanúsítanak azzal, hogy 2008-ban egy férfit és élettársát, majd 2009-ben egy 52 éves bajai férfit megöltek, mondta Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy 29 éves bátmonostori férfi és három társa ellen a több emberen elkövetett emberölés mellett többek között közokirat-hamisítás és magánokirat-hamisítás bűncselekménye miatt is eljárás indult.

A rendőrség 2008-ban eltűnés miatt indított közigazgatási hatósági eljárást egy 32 éves nő és élettársa, egy 41 éves férfi eltűnésének ügyében. Az ügyben 2010. július 19-én nyomozást rendeltek el, és négy embert vont eljárás alá a nyomozóhatóság. Aznap találták meg Bátmonostor határában az élettársi kapcsolatban álló bajai pár holttestét.

A nyomozás adatai szerint az áldozatok több millió forintot adtak kölcsön a gyanúsítottak egyikének, aki társait segítségül hívta, és krimibe illő alapossággal készítette elő a gyilkosságot. Egy körülbelül két méter mély gödröt ástak a Bátmonostor közelében lévő fenyvesben, majd vendégségbe hívták a sértetteket. Vacsora közben a férfit tarkón lőtték, a nőt pedig előbb bántalmazták, majd megfojtották. A holttesteket a gödörbe temették.

A nyomozás arra is fényt derített, hogy a négy gyanúsított egyike, a nyomozás szerint a bűncselekmények értelmi szerzője, egy 29 éves bátmonostori férfi 2009-ben is elkövetett egy emberölést. Egy eltűnés miatt keresett, ismert bajai férfit is megölt, az ő holttestére Bátmonostor külterületén találtak rá a nyomozók. A gyanúsítottak előzetes letartóztatásban vannak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport