Hatalmas területen égett le a nádas

2012.03.12. 08:40 Módosítva: 2012.03.12. 09:52

Kétszázötven hektáron égett le a nádas és a száraz fű a 71-es út mellett, Szigliget és Badacsony környékén, tájékoztatott Antal Tibor, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A vasárnap késő este keletkezett tüzet a badacsonytomaji, keszthelyi és ajkai tűzoltók hétfő hajnalra fékezték meg. A lángok lakóépületet nem veszélyeztettek, az ügyeletes az anyagi károkról nem tudott felvilágosítást adni. A tűzoltókat hétfő hajnalban ismét ugyanarra a területre riasztották, , mert meggyulladt az összerakott nádkéve, az oltása jelenleg is tart.

A Badacsony és Szigliget közötti nádastűz
A Badacsony és Szigliget közötti nádastűz
Fotó: Tassy Bence /

Ötven hektáron ég a nádas és a rét Csórnál, a négyes fokozatú tűz oltását a viharos szél nehezíti, mondta Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A füst nem veszélyezteti a 8-as főút forgalmát, mivel azt a szél az úttal ellenkező irányba fújja.

Vasárnaptól általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter, mivel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint szombaton több mint félezer szabadtéri tűz keletkezett az országban.