Nyugdíj-kiegészítésként kábítószert árult

2012.03.13. 15:33

Kábítószer eladásából egészítette ki nyugdíját egy 70 éves bajai férfi, akit a hétvégén helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság - írja a police.hu.

A férfihoz tatabányai terjesztőjén keresztül jutott el a rendőrség. A tatabányai férfi egy közúti ellenőrzés során bukott le, épp akkor, mikor egy újabb szállítmányt hozott Bajáról. Az M1-es autópálya Óvárosi lehatójánál ellenőrző rendőrök igazoltatták, majd járművének átvizsgálása során közel 600 grammnyi fehér port, amfetamint találtak.

A férfi elmondta, hogy a drogot egy bajai férfitól, egy 70 éves nyugdíjastól vette, aki a fia által Hollandiából hozott kábítószert adta tovább a tatabányai terjesztőnek. A férfi elmondta továbbá, hogy a Hollandiában élő magyart 2011 nyarán ismerte meg és állapodott meg vele az üzletben. A kábítószer grammját 1200 forintért adta, amit a tatabányai férfi 1500 forintért adott tovább a helybéli fogyasztóknak.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a tatabányai férfit őrizetbe vették és még aznap elmentek Bajára is, ahol a 70 éves nyugdíjas lakásán, a hűtőszekrényben 16 db zacskóban mintegy 2 kg amfetamint és több mint 2 millió forint készpénzt foglaltak le.

A nyugdíjas férfit is őrizetbe vették, Hollandiában élő fia ellen pedig elfogatóparancsot bocsátottak ki.