A nagy Kossuth-díjas-teszt

2012.03.14. 15:04 Módosítva: 2012.03.14. 15:37
Hurrázhatnak az emberi jogok és a diszkriminációmentesség rajongói: 2012-ben megszűnt a kereszténydemokrata pártalelnökök hátrányos megkülönböztetése, és végre ezért a művészeti tevékenységért is lehet Kossuth-díjat kapni. De nem csak Fekete Györgyökből áll a világ. A polgári kormány az idén is igéző asszonyokat és csodálatos férfiakat dekorált ki a legértékesebb művészeti díjjal. Tesztelje le, mennyire van képben a vadonatúj Kossuth-díjasokról!

Végre nem politikai alapon dőlnek el a művészeti elismerések, hiszen van olyan díjazott, aki korábban nem KDNP-képviselő, hanem fideszes reklámarc volt. De bekerültek az előkelő klubba olyanok is, akik komcsifalás helyett hagyományosabb értelemben vett művészi munkával foglalkoznak.

A Kossuth-díjnak nyilvánvalóan nem feltétele, hogy az illető olyan ismert és népszerű legyen, mint Delhusa Gjon kutyapszichológusa, mégis kiváncsiak voltunk, mennyire számít közkincsnek a 18 művész munkássága.

Sóhajtson egy jó mélyet, nézze-hallgassa meg a két felhangoló videót, aztán indulhat a teszt!

Ha Ön nemzeti érzelműnek tartja magát, bemelegítésnek ki ne hagyja Demjén Rózsi Fly, fly című slágerét.

Ha pedig lelkes kozmopolita, az Ön melódiája a Firg vonatkozó diszkóklasszikusa:

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »